Треньорът на Япония коментира лаконично спорния втори гол във вратата на Испания


Треньорът на Япония коментира лаконично спорния втори гол във вратата на Испания
Снимка: Getty Images

2111 0

Старши треньорът на Япония - Хаджиме Мориясу, похвали постоянството на своите футболисти, след като те победиха не само Испания, но и Германия, а по този начин финишираха на първото място в Група "Е" на Мондиал 2022.

"Испания е един от най-добрите отбори в света и знаехме преди мача, че ще бъде много трудно. Наистина беше така, но момчетата не се предадоха, издържаха и обърнаха хода на двубоя. Всички бяха развълнувани, че отново успяхме да играем като един. Подаряваме тази победа на народа на Япония!", заяви Мориясу на пресконференцията си след 2:1 срещу "Ла Фурия" в четвъртък вечер.

"Самураите" стигнаха до успеха срещу състава на Луис Енрике с много спорен втори гол, за който целият свят смяташе, че ще бъде отменен с помощта на ВАР, тъй като топката е напуснала очертанията на терена. Това обаче не се случи, а селекционерът бе лаконичен:

"Щом системата казва, че има гол - значи има гол! В момента има фантастични технологии, така че ако топката беше излязла, те нямаше да зачетат попадението". За Япония предстои 1/8-финал срещу Хърватия - 5 декември (17:00 часа).

Последни 4 мача от груповата фаза на Мондиал 2022 на 2 декември (ТВ ПРОГРАМА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички