Гениалните решения на селекционера на Япония Хаджиме Мориясу, за които никой не говори


Гениалните решения на селекционера на Япония Хаджиме Мориясу, за които никой не говори
Снимка: Getty Images

2819 0

Япония успява да изненада всички на Световното първенство по футбол. Момчетата на Хаджиме Мориясу сломиха двама от основните фаворити за спечелването на турнира в група "E" - Испания и Германия, побеждавайки ги с по 2:1.

"Самураите" имат състав пълен със звезди и обещаващи играчи, но именно резервите на Мориясу носят големите успехи на азиатския отбор.

Играчите на Япония, които са се появили от скамейката, са вкарали 3 от четирите гола на "самураите" на Мондиала. Такума Асано и Ритсу Доан, които се появиха от пейката срещу Германия, донесоха пълния обрат и победата с попаденията си срещу Маншафта. 

Доан бе отново под светлината на прожекторите и в последния мач на Япония от груповата фаза срещу Испания, когато се появи след почивката и даде начало на обрата срещу "Ла Фурия" с много красив гол.

Мнозина експерти вярват, че Мориясу залага на стара, но ефективна тактика, в която гледа да изтощи максимално противниковите футболисти до почивката, а след това вкарва в игра свежи състезатели, които тотално объркват плановете на съперника.

Япония продължава да мечтае за нещо голямо в Катар, но следващото предизвикателство за "самураите" няма да е никак леко. На осминафиналите те ще се изправят срещу сребърния медалист на Мондиал 2018 - Хърватия на пети декември, а евентуален успех ще бъде "черешката на тортата" за страната на изгряващото слънце.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Голът-фантом на Япония, с който Испания бе сломен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички