ВИДЕО: Ескорт с изтребители F16 за Полша по пътя ѝ към Катар, гражданите беснеят


ВИДЕО: Ескорт с изтребители F16 за Полша по пътя ѝ към Катар, гражданите беснеят
Снимка: Getty Images

1352 0

Световното първенство започва и всички отбори се събират в Катар, за да спорят за най-ценния трофей на международно ниво във футбола. 32 отбори от целия свят ще мерят сили в една спорна и нетипична локация, но в името на успеха.

Полша също отлетя за азиатската страна. Отборът, начело с Роберт Левандовски, обаче получи любопитен ескорт. "Орлите" бяха съпроводени от няколко изтребители F16 до южната граница на страната, като оттам продължиха самостоятелно.

Тази мярка бе наложена поради повишилия се риск от инциденти с оглед войната между Русия и Украйна. Съвсем наскоро украинска ракета падна на територията на Полша и уби двама души. Именно това е една от причините за ескорта на националите.

Той обаче не се радва само на положителен отзвук. В социалните мрежи много поляци осъдиха решението за вдигането на изтребителите по повода, поради изключително скъпите разходи около подобен полет.

"9 500 долара за летателен час на F-16. От нашите данъци. И със сигурност няма по-добър начин да се използват тези пари, нали", пише гражданин онлайн.

Ето за кой полски национал този Мондиал най-вероятно ще бъде последен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички