Войчех Шчесни обяви, че на 32 години играе последното си световно първенство


Войчех Шчесни обяви, че на 32 години играе последното си световно първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

2072 0

Националният вратар на Полша Войчех Шчесни заяви, че Световното първенство по футбол в Катар вероятно ще бъде последно за него. Въпреки това, футболистът на Ювентус все още не е готов да приключи кариерата си в националния тим.

"Не мога да си представя, че ще съм способен да играя футбол през 2026 година със същия огън, който чувствам днес, а това означава, че няма да играя футбол“, каза вратарят пред TVP Sport.

"Четири години са дълго време. Нещата може да се променят, но мисля, че това ще бъде последното ми световно първенство. После може да се окаже, че ще играя на още две. Не мога да обещая нищо“,допълни Шчесни.

32-годишният футболист, който дебютира за националния отбор на Полша през ноември 2009-а (при победата с 1:0 в контрола срещу Канада), добави, че все още не се чувства толкова стар, че да прекрати кариерата си на международната сцена.

"Не си представям да играя последния си мач за националния тим на Мондиала. Държа да изясня това“, отсече той. "Бих искал това да бъде един специален турнир. Надявам се да стигнем до финала или до третото място“, завърши полякът. А ето кой вратар на Полша отпадна от Световното след тежка контузия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички