ВИДЕО: Единственият скрит фаворит с шанс да стане световен шампион


ВИДЕО: Единственият скрит фаворит с шанс да стане световен шампион
Снимка: GettyImages

5022 0

Хърватия може и да е финалист от Мондиал 2018, но никой преди старта на Световно първенство 2022 в Катар не даваше шансове на "шахматистите" за нещо сериозно в шампионата на планетата. При последното участие на тима в полуфинали (1998) последва крах за хърватския футбол, а със застаряващия състав на тима изглеждаше, че балканската страна може да очаква нова дълга "суша" откъм силни игри на големи форуми. 

Поколението, което идва след това на Модрич, Перишич, Ловрен и Ковачич обаче започна да впечатлява още докато големите лидери на Хърватия продължават да играят на ниво за селекцията на Златко Далич. 

Защо Хърватия е истинският "скрит" фаворит на Световното в Катар? 

Вярно е, че "ватрените" не впечатлиха в откриващия си двубой срещу Мароко, но отборът беше тактически подготвен да се справи с опасностите, които африканският тим носи с играта си - добро позициониране в атака при статични положения и много скорост при контра акциите на тима. 

Срещу Канада пък Далич изненада с няколко хода, включително Матео Ковачич да влезе в ролята на Модрич и той да е акцентът в халфовата линия на Хърватия. Промяна на позицията на Андрей Крамарич пък увеличи драстично опасността, която представлява хърватската селекция пред противниковата врата. 

На какво се дължи дълголетието на Хърватия, с какво най-много впечатлява на Световното до момента и реалните шансове на тима да стигне далеч - чуйте във видеото с анализ от Иво Вецев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички