ВИДЕО: Английски фенове скандираха "освободете Палестина" на израелски журналист


ВИДЕО: Английски фенове скандираха "освободете Палестина" на израелски журналист
Снимка: Getty Images

957 0

Футболът и спортът като цяло често стават обект на политически цели, които далеч нямат общо с най-великата игра. Това, за съжаление на всички фенове, е било, е и по всичко личи ще бъде така винаги.

Най-яркият пример в последно време е Световното първенство в Катар. Най-големият футболен форум стана част от редица опити за пробутване на едни или други интереси.

Националният отбор на Германия излезе с исторически знак, показващ запушена уста, който е насочен срещу вярванията и обичаите на страната-домакинка от Близкия изток, която забранява парадиране с "LGBTQIA+" обществото.

Макар и благородно, английските фенове също се включиха в политическата игра на Мондиала. След успеха на тяхната страна над Сенегал с 3:0 в 1/8 финалите на Световното първенство, няколко запалянковци на "трите лъва" застанаха до израелски журналист.

Малко по-късно те започнаха с възгласи "освободете Палестина", насочени към родината на репортера. Израел и Палестина водят над 70-годишна война помежду си, а напрежение между тях има дори от 20-е години на миналия век.

Ето как англичаните влязоха във "виртуална война" с французите преди 1/4 финала между тях

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички