Ван Гаал, без да иска, мотивирал Емилиано Мартинес да спаси дузпите на Ван Дайк и Бергвайн


Ван Гаал, без да иска, мотивирал Емилиано Мартинес да спаси дузпите на Ван Дайк и Бергвайн
Снимка: Getty Images

2163 0

Титулярният вратар на Аржентина на Световното първенство по футбол - Емилиано Мартинес, сподели какво го е мотивирало допълнително да се представи силно срещу Нидерландия . Стражът спаси първите 2 дузпи на "лалетата" и помогна значително на своя тим да се класира на полуфинал в Катар.

Първо в 1/4-финалния двубой Аржентина водеше с 2:0 до 83-ата минута, но допусна изравняване. След като и в продълженията не се излъчи победител, се стигна до изпълнение на дузпи.

"Чух, че Ван Гаал казва: "Имаме предимство. Ако стигнете до изпълнение на дузпи, ще спечелим". Мисля, че трябва да млъкне" , заяви Мартинес, който се справи с изпълнението на Върджил ван Дайк и Стивън Бергвайн.

"Съдията даваше всичко за тях. Той даде 10 минути продължение без причина, даде пряк свободен удар извън наказателното поле за тях 2-3 пъти. Той просто искаше да вкарат гол, така че се надяваме този рефер да не ни свири повече, защото е безполезен", каза той за рефера Антонио Матеу Лаос. А ето защо, според Ван Дайк, Нидерландия се провали в дузпите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички