Ван Дайк посочи защо Нидерландия се провали в дузпите, въпреки че са ги тренирали


Ван Дайк посочи защо Нидерландия се провали в дузпите, въпреки че са ги тренирали
Снимка: Getty Images

1987 0

Защитникът на Нидерландия Върджил ван Дайк сподели мислите си след отпадането на тима от Световното първенство по футбол. Това се случи в 1/4-финалите, в които "лалетата" бяха елиминирани от Аржентина след изпълнения на дузпи.

"Загубихме с дузпи, но не е лесно. Това е като лотария. Направихме много. Върнахме се в мача, но това не ни стигна. Мисля, че бяхме уверени в себе си, защото тренирахме дузпи. Въпреки това, по време на тренировка е невъзможно да симулирате пълен стадион, който е срещу вас. И освиркванията по време на ударите. Условията са различни", коментира звездата на Нидерландия.

"Не е лесно, имаше голямо напрежение. Но бях готов за това. Опитвам се да не падам духом. Да, момчетата могат да потъгуват известно време. Това е нормално. Надявам се, че в близко бъдеще това чувство ще се замени с такова на гордост за това, което сме успели да постигнем. И тогава трябва да го превърнем в глад за бъдещи победи", продължи бранителят.

"Настроен съм оптимистично за бъдещето на този отбор. Но още е рано да говорим за това. Нека почакаме, докато Куман се върне и какво ще се случи след това", завърши Ван Дайк. А ето какво каза Луис ван Гаал след отпадането на Нидерландия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички