Уникално! Лука Модрич е тайната съставка за успеха на хърватския страж Доминик Ливакович(ВИДЕО)


Уникално! Лука Модрич е тайната съставка за успеха на хърватския страж Доминик Ливакович(ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4698 0

Лука Модрич не спира да затвърждава статута си на един от най-великите полузащитници в историята на футбола. Това той прави със страхотните си изяви на Световното първенство в Катар.

Те са в основата на това неговата родина Хърватия да стигне втори полуфинали на мондиал в две последователни издания. Освен халфа на Реал Мадрид обаче, на пиедестала напълно заслужено бе издигнат Доминик Ливакович.

27-годишният вратар прави истински фурор в Близкия Изток, имайки голяма заслуга за успехите на "шахматистите". Той спаси цели 4 дузпи в елиминационната фаза, а освен това тотално неутрализира съперниковите набези към вратата си. Интересно е, че един от факторите за невероятното представяне на стража е именно капитанът на балканския тим Модрич.

Видео преди Мондиала разкрива как звездата на "кралския клуб" успокоява и същевременно надъхва по страхотен начин своя съотборник, от когото иска да види повече с националната фланелка.

"В такива моменти най-важното нещо е, че съотборниците ти знаят, че имат някого зад себе си и ги покрива. При вратарите ситуацията е специфична, те са сами", започва Модрич.

"Нямаше да ти казвам това, ако не ме интересуваше. Не виждам прогрес в теб с националния отбор. Може би фактор е напрежението. Мисля така, защото излъчваш неувереност. Това се отразява на отбора. Разбираш ли, за това ти говоря?

Защо да не можеш да направиш грешка? Всеки прави грешки. Мисля, че проблемът ти е, че те е страх да ги направиш. Кой не греши? Моля те, назови един човек", казва още той, получавайки отговор "Не стигнах тук, страхувайки се. Разбирам". Модрич от своя страна допълни: "Виж, ти си страхотен вратар. Знаеш го, нали"?

След този разговор на легендарния полузащитник, стражът на "шахматистите" преживява коренна промяна и стъжнява дните на своите противници по пътя към мечтания трофей от Световното.

Ето с какво постижение може да се похвали и самият Лука Модрич на Мондиала

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички