ТВ програма за Мондиал 2022 на 10 декември: Мароко - Португалия и Англия - Франция


ТВ програма за Мондиал 2022 на 10 декември: Мароко - Португалия и Англия - Франция
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

7338 0

На 10 декември ще се изиграят 2 мача от Мондиал 2022, които ще определят втория полуфинал в Катар - Мароко се изправя срещу Португалия, а Англия ще се сблъска с актуалния световен шампион Франция! На пръв поглед, "мореплавателите" са фаворити в първата четвъртфинална двойка, а втората е много трудна за прогнозиране и със сигурност е достойна за финал в турнира...

Мароко - Португалия

Изненадващо или не, мароканците стигнаха чак до 1/4-финал, подобрявайки предишното си най-добро постижение от 1986 година, когато бяха отпаднали на предходната фаза. Тимът на Уалид Реграри оглави Група "F" с актив от 7 точки, записвайки две победи и едно равенство - 0:0 с Хърватия, 2:0 срещу Белгия и 2:1 срещу Канада. Последва 1/8-финал срещу Испания, който бе спечелен не толкова драматично с дузпи, след като Боно отказа двама играчи на "Ла Фурия", а третият нацели греда. 

"Мореплавателите" на Фернандо Сантош не блестяха особено в груповата фаза - те стартираха с трудна победа с 3:2 срещу Гана, а след това се наложиха над Уругвай с 2:0. Последва загуба от Южна Корея с 1:2, но тя не се оказа фатална и Португалия финишира като лидер в Група "Н" със сбор от 6 точки. На 1/8-финалите европейският шампион от 2016 г. избухна - 6:1 срещу коравия отбор на Швейцария и то без звездата си Кристиано Роналдо, който се появи от пейката в заключителните 16-17 минути от двубоя.

Англия - Франция

"Трите лъва" тръгнаха с гръмко 6:2 срещу Иран в Катар, което бе леко "помрачено" от равенството със САЩ 0:0 във втория кръг. В третия съставът на Гарет Саутгейт бе безапелационен и с класическо 3:0 срещу Уелс се "бетонира" на върха в Група "В". На 1/8-финалите бе постигната още една 'класика' - 3:0 срещу Сенегал, а головете бяха дело на Джордан Хендерсън, Хари Кейн и Букайо Сака. 

Пътят на световните шампиони на Дидие Дешан в груповата фаза не бе напълно "безоблачен" - те стартираха с 4:1 срещу Австралия, последвано от трудно 2:1 срещу Дания, а в третия кръг бе инкасирана загуба - 0:1 от Тунис. Все пак, лидерското място в Група "D" беше факт, а осминафинален противник бе Полша. "Дружината" не успя да окаже сериозна съпротива на "петлите" и загуби от тях с 1:3. Килиан Мбапе бе на висота и отбеляза две от попаденията, а третото бе дело на Оливие Жиру.

ТВ програма за 10 декември

17:00 ч. Мароко - Португалия ("NOVA" и "Diema Sport 3")

21:00 ч. Англия - Франция ("БНТ 1" и "БНТ 3")

Пълна ТВ програма на Световното първенство по футбол по дати и часове

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички