Треньорът на Португалия разкри какво е казал на играчите си на почивката и отсече: Още 50 години ще говорим за Роналдо!


Треньорът на Португалия разкри какво е казал на играчите си на почивката и отсече: Още 50 години ще говорим за Роналдо!
Снимка: Getty Images

2179 0

Старши треньорът на Португалия - Фернандо Сантош, заяви на пресконференцията си след трудната победа срещу Гана, че проблемът на "мореплавателите" през първите 45 минути е бил в липсата на удари към противниковата врата:

"Играхме добре през първото полувреме, хубаво преливахме от едната зона в другата, но нямахме удари. Може би чак в последните 10 минути започнахме да гледаме по-сериозно към вратата на противника и да го притискаме. Гана не можеше да ни притесни в нито един момент. Играха с много стегнат блок и това издържа 30-35 минути. Владеехме много топката, но ни липсваше да притиснем противника с топка в пространството пред вратата".

Наставникът на Португалия разкри и какво е казал на играчите си на почивката:

"Казах на играчите на полувремето да запазят постройката си, да се съсредоточат върху играта, но да се вложат с повече индивидуалност. През втората част вече изглеждахме съвсем различно. Вкарахме три гола, можехме да вкараме и още. Важното е, че направихме добро второ полувреме, вкарахме първия гол в мача. Но, в края рискувахме прекалено много и с някои наши грешки изтръпнахме. В крайна сметка обаче сме щастливи. Това са три важни точки. Равенството в другия мач не ме интересува. Още една победа и можем да продължим напред".

68-годишният селекционер не пропусна да се изкаже ласкаво и за своята звезда Кристиано Роналдо, който се разписа от дузпа за 1:0 и така се превърна в единствения футболист с голове на 5 световни първенства: "Мисля, че Кристиано е феномен и легенда - още 50 години ще говорим за него! Роналдо е феномен, както бяха Пеле, Марадона, Меси и така нататък. Това са хора, за които и след 50 години ще продължим да говорим".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Треньорът на Гана обвини съдията за загубата и отсече: Той не е наш фен!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички