След гола: Кристиано Роналдо с рекорд, който никой няма да му вземе никога на световно!


След гола: Кристиано Роналдо с рекорд, който никой няма да му вземе никога на световно!
Снимка: Getty Images

69874 0

Невероятното спортно дълголетие на Кристиано Роналдо за пореден път "даде плодове", след като португалската мегазвезда вкара първия си гол на Световното първенство 2022г. в Катар. 

Вече бившият футболист на Манчестър Юнайтед се разписа от дузпа срещу Гана, като това се случи през втората част на мача. Преди това му беше отменен спорно гол от игра. Но в крайна сметка, той вече откри головата си сметка, а с това достигна до рекорд, който ще е недостижим за големите му съперници във футбола. 

Рекордът на Кристиано Роналдо, който никой няма да доближи

Най-добрият играч в историята на европейския футбол вкара на 5-ти пореден световен шампионат. След като изпълни точно дузпа, той се превърна в единствения играч, реализирал на 5 поредни мондиала, правейки това през 2006, 2010, 2014, 2018 и сега през 2022. 

Особено впечатляващ е фактът, че той реализира и през 2014 година, когато се оказа, че е играл със сериозна контузия в коляното, която дори е застрашила кариерата му. 

Големият му съперник Лионел Меси има попадение на 4 световни първенства, като за него шампионатът в Катар е последен. Единственият, който потенциално може да застраши този рекорд на Роналдо, е Килиан Мбапе, който вече има голове на 2 поредни първенства, но все още е немислимо да се вярва, че той може да повтори действията на Кристиано. 

Иначе през втората част този двубой определено се "раздвижи" и има какво да се види, включително и изненадващ развой веднага след гола на Роналдо - какво се случи в срещата Португалия - Гана тук

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички