Куп голове, рекорд и щипка магия: Какво се случи в ден №5 на Световното първенство в Катар


Куп голове, рекорд и щипка магия: Какво се случи в ден №5 на Световното първенство в Катар
Снимка: GettyImages

2105 0

Петият ден от Световното първенство в Катар донесе солидна доза емоции, куп попадения и рекорд, който едва ли скоро ще бъде подобрен. Той започна с трудна победа на Швейцария над Камерун с 1:0 и неубедително нулево равенство между Уругвай и Южна Корея.

Опасенията, че този ден от финалите ще бъде скучен бяха разбити от останалите 2 срещи. Португалия постигна успех с 3:2 в изключително емоционален и нажежен мач срещу Гана. Бразилия от своя страна показа фантастичен футбол и повали Сърбия с 2:0. 

С две попадения за "селесао" се отличи Ричарлисон, чието второ такова е и претендент за гол на турнира.

Швейцария 1:0 Камерун

Макар и трудно, "кръстоносците" стартираха участието си на Световното първенство в Катар с победа. Единственото попадение в срещата бе дело на Бриел Емболо, който се разписа след подаване на Джердан Шакири в началото на второто полувреме. Ян Зомер се отличи с 3 важни намеси през първата част, в която камерунците определено бяха по-добрият отбор и при малко повече класа щяха да водят в резултата!

*Ето как се разви мачът Швейцария - Камерун. Вижте и ГАЛЕРИЯ със снимки от двубоя!

Уругвай 0:0 Южна Корея

Първата среща от група "H", която се игра на стадиона "Едюкейшън Сити" завърши при нулево равенство. Двете селекции се бореха до самия край, но в крайна сметка, нито една от двете мрежи не бе "превзета". Срещата ще се запомни най-вече с двете греди на Уругвай. Първо, Диего Годин намери страничния стълб, а след това и Феде Валверде.

*Тук може да видите как се разви срещата Уругвай - Южна Корея. Насладете се и на ГАЛЕРИЯТА със снимки от мача.

Португалия 3:2 Гана

Един от най-зрелищните двубои до момента в Катар видя палитра от емоции за един от нетолкова изявените фаворити на Мондиал 2022 - Португалия. "Мореплавателите" демонстрираха впечатляващата си игра в нападение, но и отново показаха огромните си колебания в защита. Това без малко не им коства по сензационен начин победата, след като трябваше да треперят до последно.

Кристиано Роналдо пък записа поредния рекорд в легендарната си кариера. Португалецът стана първият играч, вкарал гол на 5 поредни световни финали.

*Ето как се разви мачът Португалия - Гана на Мондиал 2022.

Усетете емоцията и чрез ГАЛЕРИЯ със снимки от зрелището Португалия - Гана.

Бразилия - Сърбия

Бразилия победи Сърбия с 2:0 в изключително любопитен и емоционален мач, с който двата отбора направиха дебюта си на Световното първенство в Катар. Балканците се опряха много на "кариоките", но не съумяха да издържат на класата им.

В герой за "селесао" се превърна Ричарлисон. Нападателят на Тотнъм откри резултата след добавка, а малко по-късно отказа "белите орли" с попадение с ножичен удар, което спокойно може да бъде определено като претендент за гол на турнира.

*Ето как протече двубоят между Бразилия и Сърбия

Можете да се насладите и на страхотната ГАЛЕРИЯ със снимки от интригуващия мач

Вижте пълната ТВ програма на Мондиал 2022

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички