Треньорът на Франция преди Световното първенство: Когато си на върха е много хубаво, но...


Треньорът на Франция преди Световното първенство: Когато си на върха е много хубаво, но...
Снимка: Getty Images

1922 0

Старши треньорът на Франция - Дидие Дешан, даде интервю пред "AFP" в дните преди старта на Световното първенство по футбол. "Петлите" са действащият шампион и в Катар ще защитават трофея си от 2018 година. На Мондиал 2022 те попаднаха в Група "D" и ще играят срещу Дания, Тунис и Австралия!

"Когато си на върха е много хубаво, но за да бъдеш силен, не трябва да се задоволяваш с това, което си направил, а трябва да продължиш да печелиш", започна 54-годишният селекционер и след това предупреди: "Много е трудно да спечелиш световната титла, но е още по-трудно да я спечелиш отново. Успехът има това свойството да изтрива някои неща. Не всичко задължително е "розово", когато печелим. Има качество, талант, но само това не стига. Без психика, дух и решителност не можеш да печелиш на това ниво".

"Футболът на най-високо ниво е безмилостен"

Наставникът на Франция се върна и към Европейското първенство от миналата година, на което тимът му не се представи на висота и отпадна още на 1/8-финал след изпълнение на дузпи срещу Швейцария:

"Провал, фиаско... това са само думи. Бяхме елиминирани рано на Евро 2020, но трябва да знаем как да се вдигнем. Футболът на най-високо ниво е безмилостен! И това е добре, защото точно в това се изразява неговото богатство. ДНК-то на нашия отбор е солидността, но понякога я губим за десет минути, а когато започнеш да правиш по-малко на терена - даваш възможност на съперника да се възползва".

"Вече не можем да направим нещо по-голямо"

"Не знам дали етикетът 'световен шампион' ни тежи. Трудността идва от това, че вече не можем да направим нещо по-голямо. Можем просто да повторим успеха си, а сега има по-големи очаквания. Статутът не ни дава нито гаранции, нито сигурност. Ние отново сме пред празния бял лист с желанието да напишем нова история, която при всички положения ще бъде различна", каза още Дешан и отсече:

"Решен съм да заведа отбора на Франция колкото се може по-далеч на Световното първенство, не мисля за бъдещето. Аз не съм тук да забавлявам хората, а да постигам възможно най-добрите резултати. Нищо не си приписвам на мен. Никога не съм търсим личен успех. Успеха го преживяваш през победите на играчите".

За финал старши треньорът на Франция говори и за домакинството на Катар на Световно първенство, което провокира редица негативни коментари в последно време: "Мисля, че бях ясен за Катар. Това, че участваме на първенството, не означава, че приемаме всичко, което правят. Ние сме гости на една страна-домакин, както беше преди четири години в Русия и преди осем в Бразилия. Решението да се даде домакинството на Катар не беше взето преди няколко седмици или месеци, а преди повече от 10 години. Това не ни пречи да останем нащрек. Повярвайте ми, ние не живеем в собствен балон, изолирани и нечувствителни към проблемите на другите".

ВИЖТЕ ОЩЕ - СЪСТАВ НА ФРАНЦИЯ ЗА МОНДИАЛ 2022!!!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички