Тиери Анри фаворит за треньорския пост на Белгия?


Тиери Анри фаворит за треньорския пост на Белгия?
Снимка: Getty Images

593 0

Според Het Laatste Nieuws новият селекционер на Белгия може да е Тиери Анри, който вече беше асистент на Роберто Мартинес на Световното първенство по футбол в Катар.

Идеята се заражда от началото на годината и сега в играта ще се включи Тиери Анри, като според HLN 45-годишният французин би бил много заинтересован да стане новият треньор на Белгия. Бившият нападател е потвърдил неофициално желанието си пред Белгийската футболна федерация (RBFA), дори и да не е кандидатствал официално.

В щаба на "червените дяволи" от 2021 г., след първия престой между 2016 и 2018 г., бившият играч е предпочитан от няколко лидери на съблекалнята, които са говорили в негова полза, като Ромелу Лукаку или Тоби Алдервейрелд.

Коментатор е в няколко британски медии, но все пак трябва да се съгласи на финансовите условия. До момента взимаше 100 000 евро годишно като помощник-треньор на Роберто Мартинес. Испанецът взимаше по 3 милиона евро на година в резултат на успешното Световно първенство през 2018 г. Заплата, по-ниска от тази, която Тиери Анри успя да получи за дейността си в английската телевизия.

Независимо от името на наследника на Мартинес, белгийската федерация възнамерява да предложи по-ниска заплата от тази, която даде на испанския тактик. Особено след като способността на Тиери Анри да ръководи отбор, след неуспешен опит в Монако, също би повдигнала въпроси. Сега обаче той ще излезе напред като фаворит да поеме поста от Мартинес.

Разочароващото представяне на Световната купа в Катар накара капитана на Белгия - Еден Азар да се оттегли от тима

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички