"Тази загуба боли, резултатът ме натъжава" - коментарът на Мурат Якин след Швейцария 1:6 Португалия


"Тази загуба боли, резултатът ме натъжава" - коментарът на Мурат Якин след Швейцария 1:6 Португалия
Снимка: Getty Images

965 0

Старши треньорът на Швейцария - Мурат Якин, заяви, че "кръстоносците" трябва да приемат тежкото поражение на 1/8-финалите на Мондиал 2022 и да поздравят съперника за доброто му представяне.

"Те бяха по-добрият отбор тази вечер. Изненадаха ни. Трябва да приемем загубата и просто да поздравим противника", каза той на пресконференцията си след 1:6 срещу Португалия и все пак призова: "Загубихме този мач, но това не означава, че трябва да сме прекалено големи песимисти и да критикуваме всичко!".

"Тази загуба боли, резултатът ме натъжава. Съжалявам за футболистите, за нацията... Имахме шанс. Това е един отличен състав, но трябва да приемем, че някои неща не проработиха днес. Не виня отбора, играчите опитаха всичко", добави още Якин.

Селекционерът допълни, че Швейцария може да се гордее с постигнатото на Световното в Катар и че сега е време да се обърне поглед към бъдещето: "Загубихме един мач, така че защо да поставяме всичко под въпрос? Вярно е, че не оправдахме очакванията на нашите фенове, но можем да гледаме назад към представянето си с гордост. Сега трябва да погледнем към бъдещето!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Треньорът на Португалия: Не бяхме перфектни, имам добри отношения с Кристиано Роналдо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички