Ден №17 от Мондиал 2022 сложи край на още една фаза с много голове и куп драма


Ден №17 от Мондиал 2022 сложи край на още една фаза с много голове и куп драма
Снимка: GettyImages

1465 0

Световното първенство по футбол в Катар започва да навлиза в още по-любопитна фаза, след като се изиграха и последните осминафинали през днешния ден. 

В двубоите между Мароко и Испания, и по-късният противопоставящ Португалия - Швейцария, шоуто бе налице, но срещите се развиха по коренно различен начин. 

Първо африканската и европейската селекция не успяха да си отбележат попадение над 120 минути и се стигна до изпълнението на наказателни удари, докато дербито между Португалия и Швейцария до голяма степен се предреши още през първата част. 

Вижте обобщение на поредния ден от Мондиал 2022:

Седми осминафинал: Мароко 0:0 (3:0 след дузпи) Испания

Мароко хвърли бомбата, отстранявайки изключително драматично Испания на 1/8-финалите на Световното първенство в Катар. „Атласките лъвове“ победиха „Ла Фурия Роха“ с 3:0 след изпълнение на дузпи и пренаписаха футболната си история, класирайки се за първи път сред Топ 8 на мондиал.

В редовното време и продълженията двата тима не успяха да си вкарат гол и завършиха 0:0. При изпълнението на дузпите обаче иберийците се провалиха тотално, след като не вкараха нито ведвъж. Пропуски последователно направиха Пабло Сарабия, Карлос  Солер и Серхио Бускетс, като вратарят на испанския Севиля Ясин Боно спаси изстрелите от бялата точка на последните двама. Победната дузпа вкара Ашраф Хакими

Вижте подробен репортаж с ГАЛЕРИЯ от драматичния развой на срещата.

Последен осминафинал: Португалия 6:1 Швейцария

Португалия отнесе Швейцария в последния осминафинал на Световното първенство по футбол в Катар, след като се наложи с 6:1 над съперника си. В големия герой на мача се превърна младият Гонсало Гомеш, който се отчете с хеттрик и асистенция. Той имаше нелеката задача да замени в титулярния състав легендата Кристиано Роналдо, но го направи по страхотен начин.

Така "мореплавателите" ще се изправят срещу Мароко на четвъртфиналите и двата тима ще спорят за място на полуфиналите, където победителя ще срещне спечелилият европейския дуел между Франция и Англия.

Вижте подробен репортаж с ГАЛЕРИЯ от Португалия - Швейцария!

Ето я и пълната ТВ програма за Световното първенство по футбол!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички