Меси изстреля Аржентина към 1/4-финалите на Световното първенство по футбол в Катар! (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


Меси изстреля Аржентина към 1/4-финалите на Световното първенство по футбол в Катар! (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

10800 0

Аржентина победи Австралия с 2:1 в осминафинален сблъсък на Световното първенство в Катар и продължава да мечтае за световната титла, класирайки се за четвъртфиналите. Голямата звезда на "гаучосите" Лионел Меси бе с основни заслуги за триумфа на своя тим, осигурявайки им дуел срещу Нидерландия в следващата фаза.

В своя мач номер 1000 в кариерата си Меси успя да счупи каръка и да отбележи първи гол в елиминационен мач на световно първенство. Аржентинецът даде аванс на своя тим в 35-ата минута с прецизен удар в наказателното поле на "кенгурата".

В 57-ата минута Аржентина стигна до втори гол след агресивна преса и предизвикана грешка в отбраната на Австралия, довела до гол на Хулиан Алварес. Австралия обаче не се отказа и върна едно попадение в 77-ата минута след удар от дистанция и щастлив рикошет в тялото на Енцо Фернандес, който си отбеляза автогол.

До края на мача Аржентина профука няколко добри ситуации за гол, а Австралия бе много близо до това да накаже пропуските им с късно попадение в продължението на мача, но Емилиано Мартинес опази вратата си.

Така Австралия отпадна от Мондиала, докато Аржентина се класира за 1/4-финалите, където ще премери сили с Нидерландия, който пък отстрани САЩ.

Сблъсъкът Аржентина - Австралия в СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Австралия успя да неутрализира Аржентина в първите минути на срещата, като ограничи всички опасни атаки към вратата на Матю Райън до минимум. Аржентинците трудно пробиваха солидната отбрана на "кенгурата", която прекъсваше атаките на съперника още в зародиш.

Аржентина стигна до гол буквално от нищото в 35-ата минута. След като нямаха почти никакви ситуации пред противниковата врата, аржентинците поведоха с попадение на голямата си звезда Лионел Меси. Нападателят получи късо подаване в наказателното поле и веднага нанесе удар, който порази вратата на Мато Райън - 1:0!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута Аржентина успя да стигне и до второ попадение в срещата. Този път "гаучосите" упражниха агресивна преса, за да предизвикат грешка при изнасянето на топката от страна на Австралия. Родриго де Пол накара вратаря на "кенгурата" да сбърка, а Хулиан Алварес се възползва, за да вкара на празна врата - 2:0!

Video edited on Kapwing

В 77-ата минута Австралия успя да върне едно попадение, макар и с голяма доза късмет. След удар извън наказателното поле на Крейг Гудуин топката рикошира в Енцо Фернандес, за да промени траекторията си и да се превърне в неспасяема за вратаря Емилиано Мартинес. Голът бе записан като автогол на Ернандес - 2:1!

Video edited on Kapwing

Само две минути по-късно Австралия бе на косъм от това да стигне и до изравнително попадение. Азиз Бехич проби феноменално през цялата отбрана на Аржентина, за да излезе на стрелкова позиция в наказателното поле, но Емилиано Мартинес успя да избие в корнер.

В края на срещата Лаутаро Мартинес имаше страхотна шанс да вкара след пас на Меси, но прати топката над вратата. След това аржентинците стигнаха до още 2-3 опасни ситуации пред противниковата врата, но така и не успяха да вкарат трети гол във вратата на Аржентина. В края пък Австралия можеше да вкара от чудесна ситуация за гол, но Емилиано Мартинес спаси.

Стартови състави

Аржентина: Емилиано Мартинес, Маркос Акуня, Науел Молина, Кристиян Ромеро, Николас Отаменди, Родриго де Пол, Енцо Фернандес, Алексис Мак Алистър, Папу Гомес, Лионел Меси, Хулиан Алварес

Австралия: Матю Райън, Милош Дегенек, Хари Сутер, Кий Роулс, Азиз Бехич, Аарън Мой, Джаксън Ървайн, Киану Бакус, Матю Леки, Райли МакГрий, Митчъл Дюк

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Аржентина и Австралия подновяват спора помежду си 15 години след последната си среща и 17 след последната си официална такава. За последно те излизат един срещу друг на терена през 2007 г., когато "гаучосите" печелят с минималното 1:0 в приятелски мач. 2 години по-рано също те побеждават с 4:2 в тогавашната Купа на конфедерациите.

Във всички двубои между тези два съперника южноамериканците взимат успеха 5 пъти, 1 губят и 1 завършват наравно. Австралия обаче може бързо да лиши от смисъл всички тези статистики при евентуален подвиг срещу класния си опонент. "Кенгурата" вече шокираха Дания и Тунис, които победиха и оставиха след себе си в Група "D". 

Лео Меси и компания обаче не са на същото мнение. Един от най-добрите футболисти в историята е устремен да добави така желания трофей, който все му бягаше през годините, във витрината си. До него обаче има много дълъг път, през който "гаучосите" не трябва да повтарят срамния мач при загубата от Саудитска Арабия в групите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички