Изненадата в група "D" излиза на пътя на мечтата на Аржентина за катарски триумф


Изненадата в група "D" излиза на пътя на мечтата на Аржентина за катарски триумф
Снимка: Getty Images

2813 0

Тази вечер от 21:00 часа Аржентина и Австралия ще определят втория четвъртфиналист на Световното първенство по футбол. Можете да следите развоя на мача НА ЖИВО в Sportlive.bg.

ПЪТЯТ НА АРЖЕНТИНА ДОТУК

"Гаучосите" започнаха по възможно най-трудния начин участието си на форума в Катар, като загубиха от аутсайдера в групата - Саудитска Арабия. те обаче се взеха в ръце и спечелиха следващите си 2 мача - срещу Мексико и Полша, с по 2:0, и успяха да вземат първото място в група "С".

Къде да гледаме двубоя Аржентина - Австралия?

ПЪТЯТ НА АВСТРАЛИЯ ДОТУК

Австралия пък излезе от група "D" като втори, след като се пребори с конкуренцията на Дания и Тунис. Първото място, очаквано, зае актуалният световен шампион Франция.

"Кенгуратата" започнаха лошо в Катар - с разгром 1:4 срещу "петлите", но след това победиха Тунис и "червения динамит" с по 1:0 и си спечелиха участие във фазата на елиминациите. Това е първо достигане до този етап на световни първенства за тях от 2006 година насам.

КАДРОВИ ПРОБЛЕМИ

Селекционерът на южноамериканците Лионел Скалони вероятно няма да може да разчита във важния двубой на крилото Анхел Ди Мария, който има претоварване в квадрицепса на лявото бедро след мача с Полша.

ПОВОД ЗА НЕДОВОЛСТВО ЗА ДВАТА ТИМА

И двамата треньори са недоволни от факта, че нямат почти никакво време за почивка и играят толкова скоро, след като записаха последните си мачове в групата.

ЧЕЛНИ СБЛЪСЪЦИ

Не е изненада, че "кенгурутата" са загубили всяка една от последните си 4 срещи с този съперник. Общо двата тима са се изправяли един срещу друг 7 пъти, като "гаучосите" имат 5 победи и 1 загуба, дошла обаче през далечната 1988 година. И сега аржентинският тим е фаворит, но в Катар всякакви изненади са възможни. А ето за кой австралийски футболист не е чест да играе срещу Лео Меси.

Вероятни състави:

Аржентина: Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди, Талиафико, Де Пол, Фернандес, Мак Алистър, Ди Мария, Меси, Алварес

Австралия: Райън, Карачич, Сутар, Бехич, Муй, Леки, Ървайн, МакГрий, Гудуин, Дюк

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички