Полша се събуди за евро дербито с Франция, но Жиру и Мбапе пратиха „петлите“ сред най-добрите 8 на Мондиал 2022 (ГАЛЕРИЯ + ВИДЕО)


Полша се събуди за евро дербито с Франция, но Жиру и Мбапе пратиха „петлите“ сред най-добрите 8 на Мондиал 2022 (ГАЛЕРИЯ + ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

10560 0

Франция си осигури място на четвъртфиналите по време на Световното първенство по футбол, след като „петлите“ се наложиха над Полша с 3:1. Успехът дойде с попадения на Оливие Жиру и Килиан Мбапе, следователно в 44-ата минута на ветерана, както и 74-ата и 90-тата минута от „младия шампион“, който и асистира за първия гол. Почетното попадение за поляците дойде дълбоко в добавеното време след удар на Роберт Левандовски от бялата точка!

Успехът превърна настоящия световен шампион като един от най-добрите осем отбора в надпреварата, а за място на полуфиналите ще спори с победителя от двойката Англия – Сенегал, които играят тази вечер и ще може да проследите НА ЖИВО във SportLive.bg!

През първата част и двата тима имаха своите положения, но “петлите“ бяха по-настоятелни и след куп пропуски дойде попадението на Жиру, което еднолично превърна нападателя в голмайстор на Франция за всички времена. Мбапе пък стана първият футболист с 8 или повече гола на мондиали под 24-годишна възраст, като рекордът до този момент се държеше от иконата Пеле – 7 попадения.

Полша изигра вероятно най-силния си мач по време на надпреварата, но възпитаниците на Дидие Дешан заслужено ще продължат защитата на трофея си от Мондиал 2018 в Русия.

Вижте ГАЛЕРИЯ от Франция - Полша!

ЛУДОСТ! ЗАСТРАШИХА ЗДРАВЕТО НА ТИТУЛЯР НА ФРАНЦИЯ, ПОГАЗВАЙКИ ПРАВИЛАТА НА МОНДИАЛ 2022 (ВИДЕО)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият четвърт час премина изцяло под контрола на символичните домакини, които за кратко време създадоха три голови положения пред вратата на противника. Най-дейни бяха Дембеле, Мбапе и Гризман, докато Чуамени отправи страхотен удар в долния ляв ъгъл. 

В 21-вата минута и голямата звезда на Полша - Роберт Левандовски, се отчете с голям пропуск, след като от границата на наказателното поле стреля встрани от десния стълб. 

Седем минути по-късно дойде и най-чистото положение пред световните шампиони, които развиха нападение отдясно, но Жиру не успя да засече кълбото в мрежата на Шчесни.

В 37-мата минута "петлите" стигнаха до тройно избиване и едва се спасиха в ситуацията. Първо рекордьорът по двубои за Франция - Лорис, се справи последователно с две стрелби на Желински, а секунди по-късно и Камински пробва, но Варан изби в последния момент. 

Гол! В 42-рата минута дойде и моментът за Оливие Жиру, който бе намерен от Килиан Мбапе около противниковото наказателно поле след серия от пасове. Тогава дойде и стрелбата по диагонал от нападателя на Милан, с която преодоля опитния Шчесни! 1:0!

Video edited on Kapwing

Вижте повече за историческото попадение на Жиру!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Възпитаниците на Дидие Дешан започнаха агресивно втората част и се опитаха да потърсят удвояване в разликата още с първите атаки. След 180 секунди Шчесни се наложи да избива опит на Гризман, който се опита да изненада стража, но не успя.

В следващите минути "петлите" се възползваха от офанзивните планове на противника и развиха атаки по двата фланга, но след ниските центрирания топката бе избивана. 

Първите 20 минути от втората част преминаха най-вече под контрола на световните шампиони, тъй като символичните гости трудно създаваха опасни атаки. 

Французите контролираха кълбото през 60% от времето и междувременно създадоха 5 голови положения, докато на практика такива за противниците им липсваха. 

Гол! С началото на последния четвърт час Мбапе удвои разликата срещу Полша с мощен удар от границата на наказателното поле! "Петлите" развиха мълниеносна контраатака от тяхното наказателно поле, а комбинацията между голмайстора и Дембеле доведе до осмото попадение на Мбапе по време на мондиали! 2:0!

Video edited on Kapwing

Гол! Килиан Мбапе вкара петото си попадение на този мондиал с началото на добавеното време на двубоя! Той залъга противников играч при поемането на паса от Тюрам и след секунди стреля между двама в далечния ъгъл на Шчесни! 3:0!

Пропуска от дузпа! В последните секунди се стигна до наказателен удар за поляците след игра с ръка във вратарското поле, а Левандовски пропусна от бялата точка след спасяване на Лорис. 

Стигна се обаче до повторение, при което нападателят се разписа от бялата точка поради неправомерна позиция за част от играчите на "петлите" преди първия опит! 3:1!

СЪСТАВИ

Франция: Лорис, Варан, Кунде, Упамекано, Ернандес, Чуамени, Рабио, Гризман, Мбапе, Дембеле, Жиру

Полша: Шчесни, Кеш, Кивиор, Глик, Березински, Криковяк, Камински, Шимански, Жиелински, Франковски, Левандовски

Франция срещу Полша по ТВ: къде да гледаме мача от Мондиал 2022?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Полша излезе като втора от група С, където бяха още отборите на Аржентина, Мексико и Саудитска Арабия. Мнозина обаче определиха играта на Роберт Левандовски и компания като недопустима за най-големия футболен форум и дори се лепна етикетът, че това е най-слабият отбор на осминафиналите.

Франция нямаше никакви проблеми в група D, въпреки че загуби сензационно последната си среща - от Тунис. "Петлите" отпаднаха през миналата година точно на тази фаза от друг значим турнир - Европейското по футбол, така че със сигурност си имат едно на ум и няма да има подценяване!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички