Стоичков открои 8 фаворита на Мондиал 2022, 5 от тях - от Европа


Стоичков открои 8 фаворита на Мондиал 2022, 5 от тях - от Европа
Снимка: Актуално

2168 0

Родната футболна легенда Христо Стоичков обяви своите фаворити на предстоящото Световно първенство в Катар. Бившата звезда на ЦСКА и Барселона отличи 2 южноамерикански и няколко европейски отбора, измежду които очаква да бъде излъчен новият световен шампион по футбол.

"Бил съм три пъти в Катар, малка страна е и се чудех как ще организират световно първенство. Честно казано, мисля, че това световно първенство ще бъде невероятно. То ще бъде едно от най-добрите от дълго време. Някои хора не харесват факта, че играем през ноември и декември, но трябва да го приемем. Да, така е поради метеорологичните условия и понякога трябва да променим някои неща. Не мисля, че това изобщо засяга играчите. Напротив, ще са по-свежи, защото в момента играят. Играят около 15 мача и след това започва световното първенство", коментира Камата пред Goal.com.

ФАВОРИТИТЕ НА КАМАТА ИЗВЪН ЕВРОПА

"Първо, днес има 32 фаворита, защото всеки мисли за мачовете, които ще спечели, равенства или загуби, прави си собствени сметки. Историята на нашия спорт обаче е показала, че винаги има два-три отбора, които са различни от останалите. Например, днес има два южноамерикански отбора, които правят разликата: Аржентина и Бразилия.

Мога да включа и друг отбор: Уругвай. Страната има много добър отбор, имат играчи, които играят в Европа. Уругвай определено има много добър отбор. Еквадор се представи много добре в квалификациите", продължи настоящият спортен журналист.

ФАВОРИТИТЕ МУ ОТ ЕВРОПА

"В Европа, разбира се, ще спомена Испания, защото те имат невероятен треньор. Познавам Луис Енрике добре, знам как работи и знам, че той е разумен треньор, който избира най-добрия отбор и най-добрите играчи за всеки мач. Испания е един от фаворитите за това световно първенство.

Очевидно трябва да спомена и Белгия. Това вероятно е последната възможност, която Белгия ще има да направи страхотни неща, защото те имат наистина добър треньор, необикновен човек. Обичам Мартинес (Роберто) много, защото той е като семейство и е фантастичен. Освен това имат играчи като Де Бройне, Лукаку, братята Азар...

Не можем обаче да забравим и Англия, която също има страхотен треньор, млад отбор и ясна идея. Бих включил Франция, защото Дидие Дешан е един от хората, които са печелили световно първенство като играч и като треньор. След това и Германия. Германия винаги е сред фаворитите. По мое мнение, те имат много добър отбор, страхотни млади, но зрели играчи, а също и някои ветерани", посочи още Стоичков. Ето какво сподели той за Мондиал 2022 през септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички