В очакване на повиквателна: играч на Манчестър Сити не е сигурен дали ще замине за Катар


В очакване на повиквателна: играч на Манчестър Сити не е сигурен дали ще замине за Катар
Снимка: Getty Images

1562 0

Полузащитникът на Манчестър Сити Калвин Филипс разкри, че се надява да получи повиквателна за Катар 2022 от Гарет Саутгейт. Халфът претърпя операция на рамото през септември и се смяташе, че няма да може да се възстанови до Световното първенство. Наставникът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола обаче потвърди, че Филипс ще е на линия за сблъсъка на Манчестър Сити с Челси в сряда.

„Рамото вече е добре. Преминах през седемседмичен процес на възстановяване. Всичко върви страхотно“, заяви 26-годишният футболист пред „BBC Radio 5Live“.

На въпроса дали мисли, че ще попадне в списъка на Гарет Саутгейт за Световното първенство, Филипс отговори: „Все още не съм много сигурен. Силно се надявам, че ще мога да участвам. Ще трябва да изчакаме и да видим“.

"Говорих с Гарет след операцията и му разказах всичко. Казах му, че ще го разбера напълно, ако не получа повиквателна, а той ми отговори, че стига да прогресирам и да поддържам форма, шанс винаги ще има. Направих всичко по силите ми да бъда във възможно най-добра кондиция и искрено се надявам да получа място в националния отбор", допълни играчът на Манчестър Сити.

През последните дни селекционерът на националния отбор на Англия получи немалко лоши вести. Последната дойде от Челси и гласи, че още един защитник ще пропусне Световното първенство в Катар. Може би възстановяването на Калвин Филипс е една добра вест за Саутгейт. Селекционерът ще обяви групата за Катар в четвъртък.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички