Смях в залата: Изпълненията на Хари Магуайър стигнаха и до... Парламента на Гана (ВИДЕО)


Смях в залата: Изпълненията на Хари Магуайър стигнаха и до... Парламента на Гана (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3521 0

Световното първенство в Катар вече е в разгара си, а доскорошните изяви на голямата звезда на националния отбор на Англия - Хари Магуайър, съумяха да влязат дори и в политиката.

Централният защитник бе споменат в речта на ганайския вицепрезидент Махамаду Бавумия по време на дебат за бюджета на африканската страна в сградата на парламента. С думите си той олицетвори икономиката на Гана като Хари Магуайър, колкото и налудничаво да звучи.

"Скъпи колеги, който следи футбола знае какво ще кажа. В Англия има футболист, централен защитник - Хари Магуайър. Той беше на върха, превърна се в един от най-добрите на своята позиция. Бе забелязан от Манчестър Юнайтед и отборът го купи", започна управляващият.

"Само че там той се срина. Той се превърна в най-голямата заплаха за клуба си. Започна да влиза в единоборства със своите съотборници, правеше асистенции за противника и си вкарваше голове в собствената си врата. Ние също си имаме Магуайър - нашата икономика", каза още Бавумия.

Припомняме, че Хари Магуайър стана обект на много нападки и подигравки в социалните мрежи поради слабата си форма, в която се намира през последната година. Сега обаче има прогрес в играта му на Мондиала в Катар с националната фланелка. По всичко обаче личи, че в Гана не мислят за предстоящия мач с Уругвай, а повече ги вълнува Магуайър.

Ето я и речта на вицепрезидента на Гана:

ВИЖТЕ ОЩЕ: Британски футболен фен остана потресен от мигрантските лагери в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички