"Скритият Катар": фен остана потресен от мигрантските лагери за Мондиал 2022


"Скритият Катар": фен остана потресен от мигрантските лагери за Мондиал 2022
Снимка: Twitter

1842 0

Един привърженик на Англия посети „скрити“ части от Катар, докато беше на Световното първенство в емирството. Британецът попадна на мигрантски лагер и празни жилищни сгради.

Феновете на този футболен форум преживяват тотално различно изживяване, след като не могат най-малкото да си купят алкохол, дори и бира, на и около стадионите в Доха и градовете около столицата.

Някои от тях дори бяха толкова раздразнени от рестрикциите, че искаха възстановяване на средствата им няколко дни след началото на Мондиала и обмисляха вече прибиране у дома. Един фен обаче предприе пътуване, за да види различната страна от лъскавата такава в Катар и Роб Доули откри куп празни жилищни блокове, както и мигрантски лагер.

Бившият месар от Гримсби пътува до Катар, за да гледа на живо изявите на „трите лъва“ по време на турнира. Но той също така е пожелал да пътува из страната, за да види части, които повечето фенове на Световното първенство не биха могли да посетят.

„Пратих текст до мой приятел, чийто баща живее в Катар, и го помолих да препоръча някъде, където не би отишъл самият той. Той ми даде списък и Месаид фигурираше там. Качих се на местното метро в Катар и срещнах един на име Хасан на спирката. Той ми каза, че е лекар-мигрант и живее в лагер наблизо. Така реших да го последвам“, каза Доули.

„Не ме допуснаха в самия лагер, затова си взех такси до центъра на град Месаид и не можех да повярвам какво виждам. Град, който напободява градовете от източна Европа, където 25 от 30 етажа са напълно празни. Можех да вляза вътре и да прескоча оградата, но прецених да не го правя, тъй като сме наясно със законите тук“, продължи месарят.

„За щастие видях кола на охраната, така че отидох при тях и един ми каза. „Знаеш ли какво, приятел? Ще ти направя частна обиколка, те ще ги събарят така или иначе до няколко месеца. Името му беше Садик и беше абсолютно вманиачен“.

Роб също така призна, че жилищните сгради все пак са били в добро качество и си представя колко ще струват, ако са в Лондон. Туристът говори, че няма представа колко души може да побере всеки блок. А защо англичаните взеха само точка срещу САЩ, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички