Гарет Саутгейт доволен от Англия, похвали специално двамата голмайстори срещу Уелс


Гарет Саутгейт доволен от Англия, похвали специално двамата голмайстори срещу Уелс
Снимка: Getty Images

1170 0

Старши треньорът на Англия - Гарет Саутгейт, изрази задоволството си от победата срещу Уелс, която класира тима му на първо място в Група "В" на Мондиал 2022 (ето срещу кой ще се изправят "Трите лъва" на 1/8-финал).

И трите попадения за англичаните паднаха през вторите 45 минути на битката срещу "драконите", а селекционерът призна:

"През първото полувреме наистина контролирахме мача, но не създадохме много чисти положения. Трябваше да бъдем по-опасни във финалната третина и да играем на по-голяма скорост в атака. След като вкарахме два гола през второто полувреме, знаехме, че те вече са загубили вяра. Ние обаче запазихме дисциплина до самия края", изтъкна той.

Саутгейт се изказа ласкаво и за Маркъс Рашфорд и Фил Фодън, които бяха резерви в мачовете срещу Иран и САЩ, но срещу Уелс се появиха като титуляри:

"Страхотно е, че Рашфорд вкара два гола. Той е впечатляващ на тренировките, а можеше да отбележи и хеттрик. На моменти през първото полувреме си мислех, че той и Фодън са твърде тихи. На почивката решихме да разменим позициите им на крилата и така да могат да влизат навътре. Получи се много добре. Страхотно е, че и двамата вкараха голове!"

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички