Сложна ситуация тресе ПСЖ: клубът лавира между Меси и Мбапе заради финала на Световното първенство по футбол


Сложна ситуация тресе ПСЖ: клубът лавира между Меси и Мбапе заради финала на Световното първенство по футбол
Снимка: Getty Images

1806 0

Килиан Мбапе и Лионел Меси вероятно са едни от най-звездните съотборници в клубния футбол, след като аржентинецът акостира на "Парк де Пренс" през 2021 г.

Те обаче застават от две различни страни в най-важния двубой за годината, когато Аржентина и Франция се изправят в дългоочаквания финал на Световното първенство по футбол в Катар.

Това поставя в трудна ситуация ПСЖ, който всекидневно публикува материали в социалните мрежи, свързани с участниците си на Мондиала, а сега ще трябва да отдаде нужното поравно и на двете звезди, въпреки че едната ще бъде в губеща роля.

Това е много сложна тема в клуба, тъй като двубоят тази вечер означава на практика всичко и за двете звезди, тъй като това се очертава последния шанс за Меси в борбата за световната титла, докато Мбапе може да я спечели за втори път като 23-годишен.

Междувременно от L'Équipe съобщават, че ПСЖ е съобщил вътрешно, че е "страхотно да има двама финалисти и те не се състезават", което на практика означава, че клубът няма да симпатизира на нито един от двамата по време на двубоя.

Очаква се тимът да лавира в социалните мрежи и да публикува конкретни постове в зависимост от двата възможни развоя, а именно - втори пореден трофей на Франция от надпреварата, или първи такъв за Аржентина след десетилетия чакане.

Още в изминалите дни и президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи направи лаконичен коментар по темата, като подчерта, че бил дал Мондиала и на двамата състезатели, ако е имал тази възможност.

Вижте какъв спомен за цял живот ще си направят аржентинците, ако триумфират над Франция на Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички