След едва 6 участия: Мароко е едва четвъртата страна със страхотно постижение на световните първенства


След едва 6 участия: Мароко е едва четвъртата страна със страхотно постижение на световните първенства
Снимка: Getty Images

2209 0

Мароко сътвори една от големите изненади на Световното първенство по футбол в Катар, след като елиминира Испания на осминафиналите. Те "изкопчиха" ценния успех след изпълнението на дузпи. 

Двубоят завърши при нулево равенство в редовното време и продълженията, а при наказателните удари победителите се наложиха с 3:0.

Това се превръща в изключително ценен успех за мароканците, след като постигнаха най-силното си класиране в надпреварата. До този момент те бяха достигали единствено до 16-о място след шестте си участия в турнира. 

Класирането им на четвъртфиналите превърна Мароко в едва четвъртата африканска държава, която достига до тази фаза на турнира в историята на световните първенства. 

Любопитен факт е, че първата селекция, която го постига е тази на Камерун през 1990 г. Това остава и най-силното класиране на "неукротимите лъвове".

Следва Сенегал с рейда си през 2002 г., който също се превръща в най-значимото постижение на страната по време на надпреварата. Селекцията успя да премине груповата фаза и този път, но бе спряна от Англия на осминафиналите. 

Последното подобно африканско постижение остава от 2010 г., когато най-силното си представяне записва Гана. То обаче приключва с четвъртфиналите на надпреварата. 

Вижте още какви постижения постигна Мароко с победата над Испания!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички