Швейцарски бранител разкри как ще спре Кристиано Роналдо на Световното първенство по футбол


Швейцарски бранител разкри как ще спре Кристиано Роналдо на Световното първенство по футбол
Снимка: Getty Images

2415 0

Швейцария ще се изправи срещу Португалия на осминафинала на Световното първенство по футбол в Катар. Звездният защитник на "кръстоносците" - Мануел Аканджи, дори вече крои планове как ще спира Кристиано Роналдо.

27-годишният бранител нарече звездата на "мореплавателите" Кристиано Роналдо "машина за голове", като същевременно каза, че е важно да остане близо до него, за да попречи на нападателя да отбележи гол.

"Въпреки че вече е по-възрастен, той е невероятна машина за голове. Не можете да му дадете място в наказателното поле. Когато стигне до топката, трябва да сте много близо до него, защото той обикновено я държи от вътрешната си част", каза Аканджи в интервю.

Роналдо остава заплаха в наказателното поле, но до момента не впечатлява на Мондиала. 37-годишният футболист вкара дузпа при победата в първия мач на "мореплавателите" над Гана, но се затрудни да направи нешо запомнящо се от игра.

Неговото представяне, при загубата на Португалия с 2-1 от Южна Корея, в последния им мач от групата беше смятано от мнозина за най-лошото от груповата фаза на турнира като 5-кратният носител на "Златната топка" дори беше отговорен за първия гол на азиатците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички