Шок! Лео Меси бил на крачка да облече фланелката на Испания


Шок! Лео Меси бил на крачка да облече фланелката на Испания
Снимка: Getty Images

10851 0

Триумфът на Аржентина на Световното първенство в Катар предизвика огромни празненства не само в южноамериканската страна, но и в други такива по целия свят. Особено мащабни те бяха в Испания, където хората излязоха радостни по улиците, въпреки отпадането на страната още на 1/8 финалите.

Основна причина за това, разбираемо, е Лео Меси. Успехът на суперзвездата на "гаучосите", който прекара огромната част от кариерата си в Барселона, променяйки историята на клуба, предизвика фурор в Испания и хиляди излязоха по улиците да скандират името му. Едва ли обаче някой от тях си е представял, че легендарният аржентинец е можело да носи цветовете на "червената фурия".

За това разкрива бившият испански селекционер Висенте дел Боске. Наставникът, който изведе страната до знаменития триумф на Мондиала през 2010-а година е желал силно да привлече в редиците си Меси. Той определи и аса на ПСЖ като най-добрия играч на всички времена.

"Най-добрият футболист, когото някога съм виждал, е Меси. Между Кристиано Роналдо и Меси избирам Меси. От всички играчи, които съм видял толкова години във футбола, за мен Меси, поради неговите последователност и качества, е впечатлява", заяви Дел Боске пред "Радио Марка" и сподели за намеренията му той да бъде част от испанския национален отбор.

"Имаше невероятни сезони, в които водеше отбора си напред. Опитах всичко да накарам Меси да играе за Испания. Въпреки това, той отказа, поради любовта, която изпитва към страната си", допълни още специалистът.

Ето как в Барселона приеха успеха на своята легенда на Мондиала

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички