Хосе Енрике: 98% от хората смятат, че Лео Меси е най-великият футболист на всички времена


Хосе Енрике: 98% от хората смятат, че Лео Меси е най-великият футболист на всички времена
Снимка: Getty Images

2681 0

Меси имаше огромна заслуга за успеха на "гаучосите" на Мондиала. На турнира той записа 7 гола и 3 асистенции, както и основна роля в граденето на играта на тима. Именно брилянтното му представяне, въпреки напредналата му "футболна" възраст подхвана отново спора Меси-Роналдо, който според много фенове приключи след стореното от аржентинеца.

Според бившия бранител на мърсисайдци обаче подобен дебат изобщо не е съществувал, а титлата "най-велик" отдавна е била заслужена от легендарния голмайстор на "гаучосите".

"Спорът е създаден от хора, които не разбират много футбола. Нямахме шанса да гледаме много Марадона. Бях само на една година, когато спечели Световното първенство. Също нямахме възможност да наблюдаваме Пеле и поради това хората просто сравняват Меси и Роналдо", коментира Енрике пред "Lord Ping". 

"Очевидно, Роналдо беше страхотен и числата не лъжат. Въпреки това, Меси просто внася нещо, което никога не сме виждали преди. Това, което прави с топката и цялостно, е невероятно. Той има всичко и е перфектен футболист. Той и Роналдо бяха много трудни опоненти за мен. Смятам обаче, че 98% от хората биха казали, че Меси е най-великият на всички времена", допълни още той.

Ето какво каза президентът на Барселона Жоан Лапорта относно евентуално завръщане на Меси в клуба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички