Серхио Бускетс се цели в три рекорда, които са държани от Шави, Иниеста и Касияс


Серхио Бускетс се цели в три рекорда, които са държани от Шави, Иниеста и Касияс
Снимка: Getty Images

1543 0

Капитанът на Барселона и испанския национален отбор - Серхио Бускетс, ще има възможността да подобри няколко рекорда на Световното първенство в Катар, до началото на което остават броени часове.

Първите два рекорда са свързани с неговите дългогодишни съотборници както в Барса, така и в състава на "Ла Фурия" - Андрес Иниеста и Шави. Двамата имат съответно по 14 и 15 изиграни двубоя на световни финали. Бускетс, към днешна дата, има 13 мача и е много вероятно да задмине цифрите на своите сънародници в Катар.

Другият рекорд е свързан пряко с Икер Касияс - легендарният вратар на Испания и Реал Мадрид. Сан Икер има записани 17 изиграни двубоя на Мондиали и 1620 минути. На Бускетс му трябват 4 мача и точно 419 минути, за да "счупи" това постижение.

Това ще бъде четвъртото участие на халфа на мондиал. Мнозина вярват, че и това ще е последното световно първенство, на което 34-годишния полузащитник ще вземе участие. Остава да се разбере дали Луис Енрике ще предостави възможността на своя любимец да подобри гореспоменатите рекорди.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Между университет и стадион - историята на един испанец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички