Само на 44 години Лионел Скалони вече е световен шампион с Аржентина


Само на 44 години Лионел Скалони вече е световен шампион с Аржентина
Снимка: Getty Images

2242 0

Лионел Скалони се нареди до най-младите селекционери, печелили Световното първенство по футбол. 44-годишният бивш играч на Аталанта впечатли цял свят със смелите си решения и лидерските си качества, успявайки да качи южноамериканската страна на върха на света след над 3 десетилетия суша. 

Но това не е всичко - откакто е начело на Аржентина, Скалони може да се похвали с още две титли на нацонално ниво - "Копа Америка", която "гаучосите" спечелиха през 2021 г и "Финалисима" - финалът срещу европейския шампион Италия. 

Статистиката на селекционерът като треньор на "светлосините" е впечатляваща и е абсолютен рекорд за страната: 37 изиграни официални срещи, 26 победи, 8 равенства и единствено 3 загуби - една, от които е в откриващата среща на отбора в Катар срещу Саудитска арабия. 

Разбира се, няма как да отбележим присъствието в състава на адаша на Скалони - Лионел Меси, без който със сигурност цифрите нямаше да бъдат така красноречиви. Въпреки това, специалистът успя да разгърне целия потенциал на Аржентина, използвайки цели 3 схеми на Мондиал 2022, за които в предаването "Точно попадение" говорихме надълго и широко още преди финала на Световната купа. (ВИДЕО) 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички