Екстаз по аржентински: Шампионът стъпи на родна земя, феновете полудяха (ВИДЕО)


Екстаз по аржентински: Шампионът стъпи на родна земя, феновете полудяха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1438 0

Световният шампион Аржентина се прибра в родината си, след като спечели третата си световна титла в историята. "Албиселесте" победиха Франция на големия финал на Мондиал 2022, а шампионският състав вече е на родна земя, за да покаже купата на сънародниците си.

Пръв на аржентинска земя стъпи капитанът Лионел Меси, който вдигна купата победоносно, за да види как хиляди аржентинци скандират името му. До него бе и селекционерът Лионел Скалони. Меси поведе съотборниците си на шампионски парад по улиците на Буенос Айрес.

След като кацна на летището, аржентинският отбор се натовари на открит автобус и пое по улиците на града, за да увековечат историческия момент. Автобусът на шампионите се придвижи със съсвем бавна скорост, тъй като и улиците на Буенос Айрес бяха задръстени от фенове.

Халфът Родриго де Пол пък отново изтъкна величието на Меси, като дори заяви, че светът едва ли някога ще види друг играч като аржентинската суперзвезда. "Ако някой е имал съмнения, вече може окончателно да ги забрави. Да, Лионел Меси е най-великият футболист в историята и едва ли ще се появи друг като него. Сега няма по-щастлив човек от Лео“, каза Де Пол.

Легендата Габриел Батистута пък не сдържа сълзите си и се разплака в ефир, след като видя триумфа на Аржентина (ВИДЕО можете да видите в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички