"Самият дявол" проговори преди срещата между Уругвай и Гана: Не съжалявам


"Самият дявол" проговори преди срещата между Уругвай и Гана: Не съжалявам
Снимка: GettyImages

2223 0

Уругвай ще играе отново срещу Гана на Световното първенство, а последният, когато двата отбора се срещнаха, не остави добри спомени за „черните звезди“.

Двата отбора играха за място на полуфинала на Мондиал 2010, а срещата беше белязана от прословутата игра с ръка на Луис Суарес, която доведе до отпадането на Гана.

В заключителните минути на допълнителното време Суарес умишлено използва ръцете си, за да спре удара на Стивън Апиа, който щеше да изпрати Гана на полуфиналите на Световното първенство. Суарес беше изгонен, но Асамоа Гиан пропусна последвалата дузпа и възможността да реши мача.

Гиан се справи и отбеляза няколко минути по-късно при дузпите, но Уругвай спечели с 4 точки, а Суарес излезе от съблекалнята като герой, вдигнат на раменете на съотборниците си, които празнуваха триумфа.

Случката все още не е забравена от ганайците и въпросът беше повдигнат отново на пресконференцията преди предстоящия сблъсък. Журналист от Гана сподели на Суарес, че мнозина го смятат за „самия дявол“.

„Не се извинявам за това“, заяви категорично уругваецът. „Играч на Гана пропусна дузпата, не аз. Извинявам се, ако контузя играч, но в тази ситуация си изкарвам червен картон, а съдията отсъжда дузпа. Грешката не е моя“.

От какво обаче ще се нуждае Уругвай този път - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички