Как Феномена и Роналдиньо направиха Ел Класико, по-велико от това на Меси и Роналдо (ВИДЕО)


Как Феномена и Роналдиньо направиха Ел Класико, по-велико от това на Меси и Роналдо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4077 0

Според мнозина представлението Реал Мадрид - Барселона стигна своята кулминация по време на емблематичните за 21-ви век Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Припомняме си обаче Ел Класико от 10 април 2005 година (сезон 2004/05), спечелено с 4:2 от "кралския клуб".

Тогава на сцената бяха двама бразилски футболисти, които се отличиха с магично представяне. Разбира се, става въпрос за Роналдо Назарио и Роналдиньо, които бяха обградени от не по-малко звездни играчи. След края на текста можете да намерите и ВИДЕО с тяхното представяне.

Резултатът е открит в шестата минута, когато Роналдо прави отлично включване отдясно и центрира към освободилия се Зинедин Зидан. Французинът вкарва топката в опразнената врата. Още в 19-ата минута пък е ред на бразилеца да се разпише, след като е намерен от марково подаване на Дейвид Бекъм от пряк свободен удар.

До края на полувремето следват попадения на Самуел Ето'о (28') и Раул (45'), а 20 минути след старта на втората част Майкъл Оуен покачва преднината на "кралския клуб" на две попадения (65').

Тогава идва и редът на Роналдиньо да блесне с гол. В 73-ата минута се наема с изпълнението на пряк свободен удар, като топката е поставена на 23 метра от голлинията на Реал. Бразилецът насочва топката в далечния от вратаря ъгъл и Икер Касияс остава буквално на място - без шанс за реакция.

Е, сега нито Роналдо Назарио и Роналдиньо не са в тези тимове, нито  Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Все пак за каталунците има надежда, тъй като наскоро президентът на Барселона коментира завръщане на Меси в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички