Роберт Левандовски загатна, че може би няма да го видим на Мондиал 2026 в Северна Америка


Роберт Левандовски загатна, че може би няма да го видим на Мондиал 2026 в Северна Америка
Снимка: Getty Images

1937 0

Капитанът на Полша - Роберт Левандовски, отказа да потвърди на 100% дали е изиграл последния си мач на световно първенство, след като тимът му загуби от Франция на 1/8-финалите на Мондиал 2022.

Нападателят на Барселона се отчете с 2 попадения в Катар - срещу Саудитска Арабия в груповата фаза и срещу "петлите", оформяйки крайното 1:3 от дузпа. Той ще бъде на почти 38 г. на Мондиал 2026 в Северна Америка, но предположи, че е по-вероятно да прекрати международната си кариера заради проблеми, които НЕ касаят физическото му състояние.

"Физически не се страхувам от това, но има толкова много различни неща извън футбола - дали щастието ти все още е там и какво се случва около теб... Така че сега е трудно да се каже. От спортна гледна точка не се страхувам, но има различни неща, които могат да решат дали това ще е последното ми участие или не", каза Лева пред журналисти след края на мача с "петлите".

Въпреки отпадането на Полша, той настоя, че турнирът е бил успешен: "В крайна сметка постигнахме целта си - искахме да играем и след груповата фаза. Когато играеш срещу световните шампиони винаги е трудно. Създадохме няколко положения, особено през първото полувреме. Борихме се, опитвахме да се надиграваме, но това не беше достатъчно".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Понякога футболът не е най-важното" - коментарът на Гарет Саутгейт след Англия 3:0 Сенегал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички