Килиан Мбапе обясни защо не говореше с журналистите в Катар и уточни: Сам си платих санкцията


Килиан Мбапе обясни защо не говореше с журналистите в Катар и уточни: Сам си платих санкцията
Снимка: Getty Images

14980 0

Голмайсторът на Франция на Мондиал 2022 - Килиан Мбапе, отбеляза две попадения при победата над Полша на осминафиналите в Катар и логично бе обявен за "Играч на мача". 

"Това е турнирът на мечтите ми и се радвам да бъда тук. Цял сезон съм тренирал, за да съм готов", каза нападателят на ПСЖ след последния съдийски сигнал, а след това поясни защо до момента не бе говорил с медиите по време на Световното първенство:

 

"Когато не говорих с медиите в ранните кръгове на това първенство, беше, защото просто трябваше да се съсредоточа върху турнира и върху моя футбол. Така правя когато искам да се концентрирам. После обаче ми казаха, че Френската федерация ще бъде глобена и затова аз сам си платих санкцията, защото беше моя отговорност".

Мбапе сподели още, че поляците са труден за преодоляване тим, а "петлите" все още са далече от голямата си цел: "Много сме щастливи, че стигнахме до четвъртфиналите. Не беше лесен мач, изправихме се срещу труден отбор. Все още обаче сме далеч от постигането на нашата цел - да стигнем до края и да спечелим трофея. Първото предизвикателство е четвъртфиналът и трябва да се концентрираме върху него", призова звездата на Франция преди следващата битка с Англия (10 декември, 21:00 часа).

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Европейски президент позна точния резултат и голмайсторите на Франция - Полша!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички