Различия, интрига и много драма предстоят в Група "H" от Световното първенство по футбол


Различия, интрига и много драма предстоят в Група "H" от Световното първенство по футбол
Снимка: GettyImages

1637 0

Развръзката в Група "H" на Световното първенство в Катар е далеч от ясна. Вторият кръг от групите на турнира съпоставя Южна Корея и Гана, които ще мерят сили в 15:00 ч., както и късния мач на деня между Португалия и Уругвай в 21:00 ч.

В Група "H" интригата е налице

Португалия прави логичното, заемайки първото място в класирането в своята група. "Мореплавателите" са единственият отбор с актив от 3 точки. Точки, които обаче изобщо не бяха спечелени лесно, а напротив - можеха да бъдат поделени с амбициозния тим на Гана, която е последна с 0 точки.

Тя обаче не изостава особено от Уругвай и Южна Корея, които са с по точка и си делят второто и третото място в класирането. Предстоящите двубои могат да разместят сериозно подреждането на тимовете, което прави групата изключително интересна.

Формата на отборите - неособено убедителна

Португалия показа страхотна игра в атака срещу Гана, отбелязвайки 3 попадения. Суперзвездата в отбора Кристиано Роналдо реализира едно от тях, а настроение в нападението на "мореплавателите" определено имаше. 

В защита обаче нащата не бяха толкова цветни и те инкасираха 2 гола от скромното нападение на Гана. В заключителните секунди от двубоя хитрите действия на Иняки Уилямс, който изненада в гръб невнимателния вратар Диого Коста, отнемайки топката от краката му, можеха да направят резултата дори 3:3. Само късметът в случая спаси отбора, воден от Фернандо Сантош.

Той обаче може да не е на лице, ако португалците са също толкова невнимателни и срещу Уругвай, който ще чака всяка подобна възможност. "Небесносините" не съумяха да се справят с Южна Корея, изигравайки един от най-скучните мачове до момента, завършил с нулево равенство. Те обаче крайно решени да атакуват една от първите две позиции. 

Южнокорейците от своя страна имат страхотна възможност да щурмуват върха с търсене на евентуална победа над Гана. При най-оптимистичния за тях развой на кръга те могат дори да заемат и първото място в таблицата.

Ситуацията със съставите

Уругвай, Южна Корея и Гана са едни от късметлийските състави до момента на Мондиала.

Още с откриващия кръг на Световното мнозина играчи получиха различни контузии, някои от които особено тежки. В съставите на трите отбори от Група "H" обаче подобни проблеми, за щастие, към момента липсват. Те могат да разчитат на най-доброто, с което отпътуваха за Близкия изток.

Това обаче не важи за португалците. Техният защитник Данило Перейра е с три счупени ребра след тренировка. Очаква се той да е аут поне до края на групите.

Португалия - Уругвай, играчи на фокус: Кристиано Роналдо и Луис Суарес

Безспорно, Кристиано Роналдо е най-голямата фигура в състава на Фернандо Сантош. Легендарният португалец е топ реализатора в цялата история на страната със своите 118 попадения в 192 срещи с националната фланелка.

Той отбеляза едно и при победата над Гана, малко след което напусна терена, за да бъде съхранен за предстоящото дерби с Уругвай. Кристиано е лидерът, от когото всеки един отбор в света се нуждае и докато е на терена, светлините на прожекторите ще бъдат насочени към него.

Луис Суарес също е една от най-големите фигури в историята на футбола в своята родина. Бившият голмайстор на Барселона държи рекорда за най-много голове с екипа на "небесносините". Той има на сметката си 67 попадения и 38 асистенции в 135 срещи.

Въпреки напредналата си "футболна" възраст, Суарес е пример за по-младите си съотборници и винаги щом се налага може да направи разликата в даден двубой.

Южна Корея - Гана, играчи на фокус: Хюн-мин Сон и Томас Партей

Хюн-мин Сон е абсолютната суперзвезда в отбора на Южна Корея. Нападателят на Тотнъм се намира в прилична форма след началото на новия сезон. Той не успя да помогне на страната си при ремито с Уругвай, но всички очакват да го направи срещу Гана. Той може да се похвали с 35 гола и 17 асистенции за "азиатските тигри".

Томас Партей е от ключова роля в изграждането на атаките на Гана, които неговите сънародници трябва да оползотворят. Неговата задача да руши играта на съперника и да изгражда тази на своя отбор е от изключителна важност, а той се справя с нея много добре. Полузащитникът на Арсенал е един от факторите, поради които "артилеристите" са на върха в класирането във Висшата лига.

Потенциални стартови 11 на Португалия - Уругвай и Южна Корея - Гана

Португалия: Диого Коста, Жоао Кансело, Рубен Диас, Рафаел Герейро, Бернардо Силва, Рубен Невеш, Уилям Карвальо, Бруно Фернандес, Жоао Феликс, Кристиано Роналдо (к)

Уругвай: Серхио Рочет, Мартин Касерес, Диего Годин (к), Хосе Мария Хименес, Матиас Оливейра, Матиас Весино, Федерико Валверде, Родриго Бентанкур, Факундо Пелистри, Луис Суарес, Дарвин Нунес

Южна Корея: Сьонг-Гю Ким, Джин-Су Ким, Йонг-Хвон Ким, Мин-Джае Ким, Мун-Хван Ким, Ву-Йонг Юнг, Ин-Беом Хванг, Санг-Хо На, Жае-Сун Лий, Хюн-Мин Сон, Уй-Джо Хванг

Гана: Лоурънс Ати, Алиду Сейду, Александър Джику, Даниел Амартей, Мохамед Салису, Абдул Раман Баба, Мохамед Кудус, Томас Партей, Салис Абдул Самед, Андре Аю (к), Иняки Уилиямс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички