Пеле поздрави Неймар: Велико постижение! Наследството ти не е приключило


Пеле поздрави Неймар: Велико постижение! Наследството ти не е приключило
Снимка: Getty Images

2539 0

Краля на футбола Пеле не пропусна да поздрави Неймар за изравняването на дългогодишния му рекорд по голове за бразилския национален отбор. Нападателят на ПСЖ откри резултата срещу Хърватия със 77-ия си гол, но „селесао“ отпаднаха след дузпи на ¼-финалите на Световното първенство в Катар.

Пели призова Неймар "да продължи да вдъхновява" с оглед на факта, че се двоуми дали да продължи да играе за националния отбор на Бразилия.

Самият Пеле беше хоспитализиран с респираторна инфекция. Той поздрави Неймар с изявление в „Инстаграм“.

Ето какво написа Краля на футбола:

„Видях как растеш, аплодирах те всеки ден и най-накрая мога да те поздравя, че изравни броя на головете ми с бразилския национален отбор.

И двамата знаем, че това е много повече от число. Нашето най-голямо задължение като спортисти е да вдъхновяваме. Да вдъхновим днешните ни колеги професионалисти, следващите поколения и най-вече да вдъхновим всички, които обичат нашия спорт. За съжаление денят не е най-щастливият за нас, но ти винаги ще бъдеш източникът на вдъхновение, какъвто мнозина се стремят да станат.

Научих, че колкото повече време минава, толкова повече расте нашето наследство. Моят рекорд беше поставен преди почти 50 години и никой не е успял да го доближи досега. Ти успя, момче. Това увеличава величието на твоето постижение. Въпреки това знаеш, както и аз, че няма по-голямо число от радостта да представляваш страната ни. Аз съм на 82 години и след толкова време се надявам, че съм те вдъхновил по някакъв начин да стигнеш дотук.

Твоето наследство далеч не е приключило. Продължавай да ни вдъхновяваш. Ще продължа да се радвам на всеки твой гол, както съм правил във всеки мач, в който съм те гледал“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пеле благодари на Килиан Мбапе и го поздрави за подобрения рекорд

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички