Президентът на Бразилия коментира отпадането на "Селесао" от Световното първенство по футбол и спомена само Неймар поименно


Президентът на Бразилия коментира отпадането на "Селесао" от Световното първенство по футбол и спомена само Неймар поименно
Снимка: Getty Images/Guliver

2502 0

Новоизбраният бразилски президент - Луис Инасио Лула да Силва, направи коментар по случай отпадането на националния отбор на страната от Световното първенство по футбол в Катар.

Бразилия бе големият фаворит за спечелването на Мондиал 2022, но "Селесао" отстъпи от Хърватия след изпълнението на дузпи по време на четвъртфинала между двата тима. 

Държавният глава подкрепи чрез социалните мрежи възпитаниците на Тите, който след поражението от хърватите хвърли оставка от поста селекционер. 

"Бразилия се стара, Неймар вкара красив гол. Отборът заслужаваше повече. Изказвам подкрепата си към футболистите и треньорския щаб. Ще вървим напред, защото в живота никога не бива да се предаваш", написа Лула.

За Бразилия това е поредното отпадане в тази фаза на турнира, след като се случи за четвърти път в последните пет издания на Мондиала. "Селесао" избегна подобен развой единствено през 2014 г. като домакин, но след това бяха разбити с 1:7 от Германия на полуфинала.

Ето какво сподели и Пеле по адрес на Неймар!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички