Пеле с окуражаващи думи към Бразилия след шокиращото отпадане от Световната купа


Пеле с окуражаващи думи към Бразилия след шокиращото отпадане от Световната купа
Снимка: Getty Images/Guliver

2062 0

Бразилската футболна легенда - Пеле изпрати сърдечно съобщение до звездата на Манчестър Юнайтед - Антони, след като Samba Boys бяха изхвърлени от Световното първенство по футбол от Хърватия на 1/4 финал.

Антони и компания изглеждаха на път за класиране още в продълженията, когато Неймар "потанцува" през защитата на "шахматистите", за да отбележи. Късен удар на Бруно Петкович обаче доведе мача до дузпи, където вратарят на "ветрените" напълно отказа "кариоките" и те продължават сушата си, след като станаха 20 години от последната Световна купа за южноамериканската страна. 

"Не бих искал да започна това съобщение така“, написа Пеле под публикацията на Антони в Instagram, " Но преди всичко трябва да кажа колко се гордея с всички, които изживяха тази мечта с мен.

Бяха години, месеци, седмици, дни и още дни, за да мислим как да върнем тази титла у дома, в страната на футбола. И опитахме всичко... Всяка капка пот, всяко влизане, всяко настроение, всеки дрибъл и гол. .. Успяхме. Днес остава тъгата по една елиминация, по една прекъсната мечта. Но увереността, че ще се върнем още по-силни, по-обединени и със същото желание да радваме всички, които ни радват.

Антони, който днес напуска Катар, е същият, който рисуваше улиците на Осаско, мечтаейки за титла от Световната купа. Не беше сега, но ще се върнем.

"Hexa" продължава да бъде наша цел. Нека плачем днес, имаме това право, ние сме човешки същества, но утре ще започнем да възстановяваме нашата история.", завърши Пеле, за който се появиха информации, че е в много тежко здравословно състояние и е накрая на жизнения си път!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички