„Повреда в главата“ – посланик на Световното първенство по футбол зачеркна „различните“


„Повреда в главата“ – посланик на Световното първенство по футбол зачеркна „различните“
Снимка: Getty Images

2038 0

Посланикът на Световното първенство по футбол Халид Салман заяви пред германската телевизия ZDF, че хомосексуалността е „повреда в главата“.

Бившият катарски национал беше категоричен, че тази сексуална ориентация е незаконна в Катар. Страната очаква повече от един милион посетители на Мондиал 2022. Халид Салман твърдо заяви, че всеки, който посещава държавата, трябва да се държи според правилата на страната.

„Трябва да приемат нашите правила тук“, казва той в интервю пред германската телевизия „ZDF“. Посланикът поясни, че хомосексуалността е „харам“, което означава „забранено“.

На въпроса защо е „харам“ Халид Салман отговаря: „Защото това е повреда в главата“.

След въпросното изказване интервюто беше прекратено. От „Reuters” са се свързали с организаторите на Световното първенство за коментар на случката, но категорично им е бил отказан такъв.

Катар е първата страна от Близкия изток, която ще домакинства на такъв форум. Организаторите многократно поясниха, че всички са добре дошли да наблюдават световните финали, но не са малко хората, които твърдят, че катарските закони дискриминират отделни групи. Това дори принуди някои фенове да призоват за бойкот на Мондиала от страна на националните отбори.

Изглежда, че решението Световните финали да се проведат в Катар предизвиква крайни реакции. Бившият президент на ФИФА Салт Балтер пък призна, че решението турнирът да се проведе в Катар е било "грешка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички