Потвърдено: Франция и Дидие Дешан с принудителни промени дни преди началото на Световното първенство


Потвърдено: Франция и Дидие Дешан с принудителни промени дни преди началото на Световното първенство
Снимка: GettyImages

1091 0

Едва няколко дни, след като Франция обяви 26-имата, които ще вземат участие в Световното първенство по футбол в Катар, Дидие Дешан е принуден да направи промяна.

Преснел Кимпембе е играчът, който принудително трябва да се откаже от участието си на Мондиала. Това обяви самият състезател на ПСЖ.

"След различни тестове, проведени с техническите екипи на ПСЖ и Франция, взех решение да не играя на Световното първенство“, заяви френският защитник.

Той е изиграл само 74 минути в Лига 1 от средата на септември. В причина за това се превърнаха двете контузии, които футболистът трябваше да лекува – първата в подколянното сухожилие, а след това и в ахилесовото.

Мястото на Кимпембе в редиците на „петлите“ ще заеме Аксел Дисаси. Защитникът на Монако за пръв път ще играе с националната фланелка.

Така Франция остава без още един ключов играч в състава си. Други двама, които няма да имат възможността да играят в Катар, са Н'голо Канте и Пол Погба. 

Дидие Дешан не е единственият, който среща пречки дни преди началото на Мондиала. Кристиано Роналдо пък изпълва Португалия с притеснения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички