Пореден жесток удар за Франция преди Световното първенство в Катар


Пореден жесток удар за Франция преди Световното първенство в Катар
Снимка: Getty Images

1945 0

Нови проблеми връхлетяха националния отбор на Франция само 20-на дни преди старта на Световното първенство в Катар. Преснел Кимпембе е получил травма на ахилеса, съобщиха от клубния му отбор ПСЖ.

Той вече пропусна седем седмици от този сезон поради проблем в бедрото, а сега изникна нова беда. „Петлите“ ще стартират  защитата на световната си титла с мач срещу Австралия на 22 ноември.

„След получен удар, Преснел Кимпембе изпитва дискомфорт в десния си ахилес и ще остане за лечение в тренировъчния център“, обявиха в изявление от „Парк де Пренс“

 Централният защитник се завърна на терена миналия вторник при победата на парижани в Шампионската лига и ще пропусне визитата на Ювентус тази седмица. От клубния му отбор не посочиха колко дълго той ще бъде в лазарета.

Съставът на водения от Дидие Дешан тим на Франция за турнира в Катар ще бъде обявен на 9 ноември и селекционерът вече не може да разчита на дуото в полузащитата Пол Погба и Н‘Голо Канте. Опитният бранител Рафаел Варан няма да играе за Манчестър Юнайтед до началото на Мондиала поради проблем в бедрото, но запазва шансове да играе на турнира в Емирството.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Още един френски национал пропуска Мондиал 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички