Посрещнат като победител: Франция се прибра без трофей, а в Париж ги чакаше настръхваща атмосфера (ВИДЕО)


Посрещнат като победител: Франция се прибра без трофей, а в Париж ги чакаше настръхваща атмосфера (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1626 0

Макар и да загуби финала на Световното първенство по футбол 2022, отборът на Франция бе посрещнат по шампионски след прибирането на отбора на родна земя. Хиляди французи посрещнаха състава на Дидие Дешан в Париж след втория пореден световен финал.

Франция спечели световната титла през 2018-а и бе много близо до това да повтори успеха си, след като стигна до дузпи срещу Аржентина на финала, но ги загуби. "Петлите" не бяха сигурни дали искат да има организирани празненства, но в крайна сметка се стигна до такива, а атмосферата надхвърли очакванията.

Футболистите на Франция получиха безрезервна подкрепа от сънародниците си, които оцениха високо достигнатия финал на Световното първенство. Голямата звезда Килиан Мбапе, който бе лично утешаван от президента Еманюел Макрон след мача, се показа пред хилядите фенове, за да им благодари за подкрепата.

Шампионите от Аржентина също се прибраха на родна земя, а там ги очакваха невиждани празненства. По улиците на Буенос Айрес се стекоха неизброим брой фенове, които искаха да видят Меси и компания. Повече за еуфорията в Буенос Айрес след прибирането на отбора на Аржентина на родна земя вижте ТУК (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички