Скалони завърза финала, а Меси (?) го отвърза - Аржентина обича драмата на Световно 2022 (ВИДЕО)


Скалони завърза финала, а Меси (?) го отвърза - Аржентина обича драмата на Световно 2022 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3705 0

Аржентина го направи: спечели трета световна титла в историята си и донесе единствения липсващ трофей в богатата витрина на Лионел Меси. Но Аржентина го направи по трудния начин - с много драма, нерви и емоции, както е заложено в латиноамериканската им кръв. А с основни "заслуги" за сътворяването на един от най-великите финали бяха двама съименници - Лео Меси и Лео Скалони.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО ИЛИ ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ: 

Лео и Лео засенчиха хеттрика на Мбапе

Килиан Мбапе попадна в светлините на прожекторите със своя хеттрик на финала, който обаче се оказа недостатъчен за втора поредна световна титла на "петлите". Ако не беше Скалони обаче, Франция трудно щеше да се добере до продължения и дузпи. Селекционерът на Аржентина забърка страшна каша, а последният епизод на предаването "Точно попадение" анализира какво се обърка за "гаучосите" в един наглед спечелен финал.

Как Скалони едва не обърка финала

Селекционерът изненада отлично през първото полувреме със схемата на игра, която изгра, но през второто затвори мача по изключително слаб начин и може би заслужено Франция стигна до изравняване. Каква беше голямата му грешка, която едва не коства титлата - гледайте във видеото: 

 

Дешан ли е виновен за изпуснатата титла? 

Дидие Дешан може и да не направи много грешки по време на Световното, като имаше ясно изразена схема на игра. Въпреки това грешката може да се търси и в него - Франция не беше подготвена за това, което предложи Аржентина, а фактът, че пусна редица контузени и болни футболисти показва ясно, че не е имал план "Б" за финала. 

Може би ако имаше, например, носител на "Златната топка" в състава си, нещата щяха да са по-различни: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички