От 40 г. на финал на световно играят представители на два европейски клуба


От 40 г. на финал на световно играят представители на два европейски клуба
Снимка: Getty Images

1653 0

Любопитна тенденция на световни първенства отбеляза порталът "Squawka" преди изиграването на полуфиналите на Мондиал 2022. Оказва се, че от почти 40 години насам във финала на най-големия футболен форум се срещат два тима, в чиито състави има представители на два клуба.

Условието е да има поне един футболист на Байерн Мюнхен или Интер, сочи статистиката. И това ще се случи и на Световното в Катар, тъй като и в четирите отбора полуфиналисти играе поне един представител на германците и италианците.

В Байерн например играят хърватинът Йосип Станишич, французите Дайо Упамекано, Кингсли Коман и Бенжамен Павар, както и мароканецът Нусаир Мазрауи. Цветовете на Интер защитават хърватинът Марсело Брозович и аржентинецът Лаутаро Мартинес.

Така който и отбор от двойката Хърватия - Аржентина да победи днес, там ще има представител поне на единия от двата клуба. Същото важи и за втората двийка полуфиналисти - Франция срещу Мароко. А какво трябва да знаете за мача между Аржентина и Хърватия четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички