Пореден катарски резил на Световно първенство 2022: Щеше да е смешно, ако не беше тъжно!


Пореден катарски резил на Световно първенство 2022: Щеше да е смешно, ако не беше тъжно!
Снимка: GettyImages

5135 0

За един огромен проблем не се пише от началото на Световното първенство 2022г., като той се "наби на очи" още повече по време на най-интересния и завързан мач от началото на шампионата - Сенегал срещу Нидерландия. И катарските организаторите на форума се погрижиха сами да си навлекат негативи след края на двубоя. 

Пореден катарски резил 

"Евроспорт" информира, че по време на срещата е обявено от диктора на стадиона, че има малко над 41 хиляди души (с точност - 41 721). Дотук нищо необичайно - все пак говорим за мач от Световното по футбол! 

Проблем №1? Срещата се проведе на стадион "Ал Тумама", а по официални данни тази арена домакин на шампионата има места за 40 хиляди души. 

Може би стадионът се е пръскал по шевовете? Изобщо не, както може да видите на част от снимките. 

При първия съдийски сигнал двата сектора, разположени успоредно на терена, са полупразни. Тенденцията се запази през целия двубой, като повечето фенове бяха събрани зад вратите - там, където се развиваше основната част от действито (и местата, които най-често попадаха в обектива на телевизионните камери). 

Това е втори пореден мач от Мондиал 2022, който не е "разпродаден", след като и на Англия - Иран се забеляза  липса на феновe, макар и не в такъв мащаб. По-притеснително е, че и "трите лъва", и "лалетата", са сред най-атрактивните национални селекции на шампионата. 

Проблемът за футбола 

Разбира се, празните места възбудиха страхотен смях в социалните мрежи, но ситуацията всъщност е доста тъжна. Световното се провежда един път на 4 години. И, въпреки че футболът е игра за феновете, те просто отсъстват от Катар. А това казва достатъчно за "добрата организация" от Катар, свършена през последните 12 години - което ни подсеща - гледайте видеото за "Тъмната страна на Катар" под статията - заслужава си! 

Все пак, всеки, който иска да гледа мачовете от шампионата, може да следи пълната ТВ програма на Световно първенство 2022, за да знае кога играят любимите му отбори! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички