Нидерландия - Еквадор: Ще си резервира ли някой челната позиция в Група "А" на Световното първенство по футбол?


Нидерландия - Еквадор: Ще си резервира ли някой челната позиция в Група "А" на Световното първенство по футбол?
Снимка: GettyImages

2506 0

Една от двойките, които дават старт на втория кръг в групите на Световното първенство по футбол в Катар е тази на Нидерландия и Еквадор от Група "А". Двата тима излизат един срещу друг във втория си двубой от финалите в 18:00 ч.

Кой ще си резервира челното място в групата?

И Нидерландия, и Еквадор излизат на "зеления килим" с една единствена цел - търсене на трите точки и резервиране на челното място в своята Група "А". Успехите в първия кръг на двата тима съответно срещу Сенегал и Катар им дават възможност да погледнат смело към върха на таблицата.

За да се озоват еднолично там обаче ще успехът в петъчния двубой е задължителен. Той би осигурил нужните 6 точки, които предвид изходите от преките двубои, биха могли да бъдат напълно достатъчни на един от двата отбора. За целта някой измежду Нидерландия или Еквадор трябва да победи и да се надява на поне равенство в мача между Сенегал и Катар.

Работа на победителя от двойката би свършил и евентуален успех на тима, който е загубих от него в предходния дуел. Нито "лалетата", нито "ла три" обаче могат да разчитат само на това.

Формата на двата тима

С първите си изяви на Мондиала Нидерландия не убеди напълно, но въпреки това постигна успех с 2:0 над Сенегал. Той обаче не дойде по изобщо лек начин. Аванс на "лалетата" даде Коди Гакпо едва в 84-ата минута, а крайния резултат оформи Дейви Клаасен дълбоко в добавеното време. Сенегал обаче имаше всички шансове да направи нещата в своя полза, но късметът не го покри и въпреки че имаше дори повече положения, загуби.

По различен начин стоят нещата при дебюта в Катар на Еквадор. "Ла три" не оставиха абсолютно никакви шансове на домакина, побеждавайки го с 2:0. Резултатът обаче можеше да бъде много по-изразителен, предвид положенията, които гостите пропуснаха. Страхотни впечатления остави Енер Валенсия, който реализира и двете попадения. 

Изрядно ли е всичко със съставите на Нидерландия и Еквадор?

Националният селекционер на Нидерланция Луис ван Гаал може да бъде радостен, че ще може да разчита на всичките си възпитаници, с които постигна победата над Сенегал. 

Не е сигурно обаче дали същото ще важи и за наставника на Еквадор Густаво Алфаро. В неговите редици под въпрос остава именно голмайсторът от успеха над Катар Валенсия. Нападателят получи травма по време на двубоя, а пред медиите преди мача специалистът заяви, че все още се провеждат прегледи.

Играчи на фокус: Върджил ван Дайк и Енер Валенсия

Отборът на Нидерландия определено не страда от липса на кадри, още повече що се отнася до защитния вал на "лалетата". В отбрана личат имената на звезди като Върджил ван Дайк, Матайс де Лихт, Нейтн Аке и Юриен Тимбер, които представляват една от най-солидните защити на Мондиала.

Определено обаче най-именитият сред тях е бранителят на Ливърпул. Ван Дайк, определян още от немалко фенове и специалисти като един от най-добрите защитници в историята на футбола, е същински стълб в тима, воден от Луис ван Гаал и кошмар за всеки опонент.

В състава на Еквадор пък не личат много световноизвестни имена и такива, способни да направят разликата. Енер Валенсия обаче доказа, че е нападател, на когото може да се разчита. Той реализира 2 попадения срещу Катар, но получи контузия, поради което не е ясно дали ще стартира срещу "лалетата".

Потенциални стартови 11 на Нидерландия и Еквадор

Нидерландия: Андрийс Нопер, Матайс де Лихт, Върджил ван Дайк, Нейтън Аке, Дензъл Дъмфрис, Дейли Блинд, Френки де Йонг, Стивън Бергхуис, Коди Гакпо, Стивън Бергвайн, Винсент Янсен

Еквадор: Ернан Галиндес, Феликс Торес, Пиеро Хинкапи, Первис Еступиниан, Анхело Пресиадо, Ромарио Ибара, Гонсало Плата, Хегсон Мендес, Мойсез Кайседо, Михаел Естрада, Енер Валенсия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички