"Не получава заслуженото внимание": Патрис Евра отличи 1 ключов играч в състава на Франция


"Не получава заслуженото внимание": Патрис Евра отличи 1 ключов играч в състава на Франция
Снимка: GettyImages

1016 0

Легендарният френски бивш краен защитник - Патрис Евра, отличи един ключов играч в състава на Франция, която се бори да защити статута си на шампион на Световното първенство в Катар. Бившият бранител възхвали нападателя на Милан Оливие Жиру.

Най-голямата липса в състава на "петлите" дойде в последния момент, когато Карим Бензема разбра, че няма да успее да участва на Мондиала. Това обаче не представлява толкова голям проблем за Дидие Дешан, поради наличието именно на Жиру, смята Евра.

"Нека не забравяме Оливие Жиру. Той не получава достатъчно гласност. Не знам защо. Изравни рекорда за голове на Тиери Анри за Франция, но хората не говорят за това много. Какъв играч! Той е важен за Франция", коментира Евра пред "Betfair".

"Помня на Световното 2018 г., преди турнира, Франция игра приятелски мачове и всички фенове искаха да видят Гризман, Мбапе и Дембеле. Дешан направи това и в дефанзивен план бяхме много зле, печелехме, но допускахме голове.

Той върна Жиру и хората го критикуваха, защото не беше отбелязал на Световното. Той обаче направи много за отбора, важен е за него. Със своята схема Дешан се нуждае от голям таран като Жиру, който да задържа топката. Играх с него и знам точно какво да очаквам. Справя се добре. Не ме разбирайте погрешно обаче, на 1/4 и 1/2 финалите на Франция ще ѝ липсва опит", завърши Патрис Евра.

Ето какво мисли за нападателя и самият треньор на "петлите" Дидие Дешан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички